Olajcsere akció pécsi szervizünkben

  2017-06-16

AKCIÓ! Olajcsere csúcsminőségű Mobil kenőanyagokkal már 15.000 ft-tól! Az ár tartalmazza a szükséges olajat, olajszűrőt és az olacsere munkadíját is. Kérjük vegye figyelembe, hogy az ár a jármű típusától függően eltérhet. 
Kérjen árajánlatot az elérhetőségeinken vagy az oldal alján lévő űrlap használatával!

Eller autószerviz - Pécs, Bolgár köz 3. - +36-72-551-307 - info@ellerautoszerviz-pecs.hu

Mire való a motorolaj?

„A motorolaj belsőégésű motor kenésére használt kenőanyag. Elsődleges feladata a motor mozgó alkatrészeinek kenése, a fém-fém érintkezés megakadályozása és a súrlódás csökkentése. További feladatai a hő elvezetése, a motor tisztántartása, a tömítések kondicionálása és a fém alkatrészek korrózió elleni védelme. Az itt leírtak elsősorban a négyütemű motorok kenésére vonatkoznak.” Forrás: Wikipédia

Animáció: kenési rendszer működése

 

Miért szükséges az olaj lecserélése?

A kenőolaj elhasználódik, kémia tulajdonságai megváltoznak, iszaposodik és romlik a kenőképessége. Az új olaj betöltése után azonnal megindul az olaj oxidációja, amit a levegő, a hő és a motorolajba kerülő szennyeződések katalizálnak. Ez a folyamat természetesen akkor is zajlik, ha a motor nincs üzemben.

Milyen gyakran szükséges az olaj lecserélése?

Napjainkban a rugalmas csereperiódusú autók több paraméter alapján kiszámolják, hogy mennyit futhat a kenőanyag. Csak városban járva lerövidülhet az elméleti 30 ezer kilométeres táv. Az autók mérik a hidegindítások számát és például a részecskeszűrős dízel autók a koromcsapda kiégetéseinek számát is figyelembe veszik. Általában ebből a regenerációból a sofőr semmit se érzékel, rövid megtett utak esetén előfordul, hogy ez a folyamat félbemarad, az autó ekkor pedig a már megkezdett (és félbehagyott) ciklust és a befejezéshez szükséges másikat is beleszámolja.
A távol-keleti (japán és koreai) gyártók viszont általában 15.000 kilométeres csereperiódust írnak elő, mind gázolajos, mind benzines modelljeik esetében.

Szakemberek általában a használat módjától függően 10-15 ezres olajcsereciklust szoktak javasolni a jármű gyártójától típusától függetlenül. Így jó eséllyel növelhető a motor élettartama és az elhasználódott olaj következtében fellépő drágán javítható meghibásodások esélyei csökkennek.

A motorolaj a motor kenése közben lebegésben tartja az olajban lévő szennyeződéseket, melyeknek kiszűrése az olajszűrő feladata. Ha az olajcsere időtartama kitolódik az ideálishoz képest, az olaj elveszíti viszkozitását (kenőképességét), ami komoly és drága következményekkel járhat.

Szervizünkben további szolgáltatásaink mellett természetesen vállaljuk járműve olajcseréjét is, melyhez kiváló minőségű, eredeti Mobil kenőanyagot ajánlunk, természetesen az autógyártó ajánlásának figyelembevételével.

Olajcsere akciónk keretében akár már 15.000 forintért elvégezzük járművén az olajcserét, mely ár tartalmazza a szükséges olajat, az olajszűrőt és az olajcsere munkadíját. (Kérjük vegye figyelembe, hogy az ár a jármű típusától függően eltérhet. )

Időpontegyeztetéshez, árajánlatért vagy további információért forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken vagy üzenjen nekünk a lenti űrlap használatával!

Üzenetküldés

Árajánlatkéréshez, szervizidőpont egyeztetéshez, üzenetküldéshez kérjük töltse ki az űrlapot!


7634 Pécs, Bolgár köz 3. +36-72-551-207
További elérhetőségek »

Ügyfeleink írták

A Facebook, Google honlapokon kapott értékeléseinkből. Köszönjük!