Műszaki vizsga - felkészítés, vizsgáztatás

Érvényes műszaki vizsga hiányában a gépjármű nem vehet részt szabályosan a forgalomban. A műszaki vizsga elvégzése akkor szükséges, ha új autót szeretnénk forgalomba helyezni vagy ha a már forgalomban lévő autónk műszaki vizsgája hamarosan le fog járni. A műszaki vizsga előtt műhelyünkben szakembereink igény esetén elvégezik autója átvizsgálását és felkészítését, így garantálva, hogy a gépjármű megfeleljen a műszaki vizsgáztatás követelményeinek.

Mikor szükséges a műszaki vizsga?

Az érvényben lévő szabályok értelmében az újonnan forgalomba helyezett autók műszaki vizsgája négy évre szól. Ennek lejártával kétévente válik esedékessé a következő szemle.

A 4 évnél idősebb járművel műszaki vizsgája két évig érvényes.

Hogyan történik a műszaki vizsgáztatás?

2010 január 1.-től a műszaki vizsga és a környezetvédelmi felülvizsgálat (a zöld Környezetvédelmi Igazolólap) össze lett vonva, így érvényes forgalmi engedélyünk mindkettő meglétét hitelesen igazolja.

Az előzetes ellenőrzés és felkészítés után a gépjármű alkalmassá válik a műszaki vizsga elvégzésére. A műszaki vizsgához szükséges dokumentumok (lsd. az oldal alján) összegyűjtése után a vizsgaállomáson megvizsgálják, hogy gépjárművünk műszaki állapota, alkatrészei megfelelnek-e a hatályos előírásoknak.

Sikeres vizsga után megtörténik a forgalmi engedély frissítése (műszaki vizsga és környezetvédelmi engedély bejegyzése), a rendszámtáblára pedig felkerül az ezeket igazoló matrica. Ezután megtörténik a gépjármű átadása.

Mennyibe kerül a műszaki vizsga?

A műszaki vizsga díja szervizünkben személyautók esetén 25.000 forint, mely tartalmazza a jármű vizsga előtti átvizsgálását és a műszaki vizsga díját is. Az előzetes átvizsgálás során meggyőződünk arról, hogy a jármű műszaki állapota és alkatrészei megfelelnek a hatályos törvényi előírásoknak.
Amennyiben az átvizsgálás során olyan hibát vagy hiányosságot találunk, amellyel a jármű nem tudná teljesíteni a vizsga követelményeit, ajánlatot adunk a hiba kijavítására.

Időpontegyeztetéshez és további információért kérjük keressen minket az oldal bal oldalán található elérhetőségeinken vagy írjon üzenetet az oldal alján található űrlap segítségével!

Milyen dokumentumok szükségesek a műszaki vizsgáztatáshoz?

Magánszemély esetén
 • személyi igazolvány
 • lakcímkártya
 • meghatalmazás
 • a gépjármű forgalmi engedélye
 • zöldkártya (amennyiben a legutóbbi műszaki vizsgánk 2010-nél régebbi)
 • érvényes kötelező felelősségbiztosítás (KGFB)
Jogi személy esetén
 • cégkivonat
 • aláírási címpéldány
 • meghatalmazás
 • a gépjármű forgalmi engedélye
 • zöldkártya (amennyiben a a legutóbbi műszaki vizsgánk 2010-nél régebbi)
 • érvényes kötelező felelősségbiztosítás (KGFB)

Üzenetküldés

Árajánlatkéréshez, szervizidőpont egyeztetéshez, üzenetküldéshez kérjük töltse ki az űrlapot!


7634 Pécs, Bolgár köz 3. +36-72-551-207
További elérhetőségek »

Ügyfeleink írták

A Facebook, Google honlapokon kapott értékeléseinkből. Köszönjük!